1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. 4,5 milyar Dolarlık GES anlaşması imzalandı

4,5 milyar Dolarlık GES anlaşması imzalandı

Enerji Günlüğü - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile ILB Helios Enerji arasında toplam yatırım tutarı 4,5 milyar Dolar olan Güneş Enerjisi Santrali...

4,5 milyar Dolarlık GES anlaşması imzalandı

Enerji Günlüğü - Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile ILB Helios Enerji arasında toplam yatırım tutarı 4,5 milyar Dolar olan Güneş Enerjisi Santrali Protokolü imzalandı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile ILB Helios Enerji Limited Şirketi (ILB Helios Energy Limited Company) arasında, toplam yatırım tutarı 4,5 milyar Dolar olan güneş enerjisi santrali (GES) kurulumu konusunda mutabakat zaptı imzalandı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu’nun katılımıyla Merkez Birliği’nde imzalanan mutabakat kapsamında, Tarım Kredi Kooperatifleri 2 bin 500 çiftçinin projeye katılımını sağlayacak.

Ayrıca ILB’nin yer seçimine uygun olarak, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği proje kapsamında yer alacak çiftçileri belirleyecek, güvenlik, modül temizleme, bitki örtüsü yönetimi için hizmetlerini yürütecek olan çiftçileri tespit edecek. Bunlara ek olarak çiftçilerle firma arasında anlaşma yapılmasına destek vererek, gerekli organizasyonları yapacak.

Proje kapsamında toplam 2 bin 500 MWp gücünde, fotovoltaik (PV) santral kurulacağını belirten Genel Müdür Kutlu, “Bu projeyi çok önemsiyoruz ve Tarım Kredi olarak sahipleniyoruz. Bu doğrultuda güzel bir aşama kaydettik. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Türkiye’nin her yerinde yapılanması bulunan çok güçlü bir kurum. Karşılıklı güven ve liyakat çerçevesinde bu işbirliğinin başarılı işlere imza atacağına inanıyorum. Bu projeyi tamamlayabilecek güce sahip bir kurumuz. İnanıyoruz ki bu proje amacına ulaşacaktır. Bu sürecin herhangi bir sekteye uğramaması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Bu anlaşmanın imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

PROJE BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ILB Helios Genel Müdürü Günther Stonig ise, “Bu proje için Tarım Kredi’nin doğru adres olduğunu biliyoruz. İlginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederiz. Bu proje sosyal sorumluluk projesi. 2 bin 500 çiftçi aile bu projeden faydalanacak. Ayrıca yeni istihdamlar sağlanacak. Tarım Kredi Kooperatifleri ile beraber çalışmak bizim için büyük bir şans. Umarım bu ortaklığı senelerce sürdürürüz.” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında üç periyot halinde olmak üzere 1. periyotta (2014) 500 MWp, 2. periyotta (2015) 1.000 MWp, 3. periyotta (2016) 1.000 mwp , toplam 2 bin 500 MWp gücünde fotovoltaik (PV) santral kurulması hedefleniyor. Ayrıca, projede her bir Mwp için 2,2 ha arazi olmak üzere toplamda 5,500 ha arazisinin kiralanması düşünülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler