1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. 54 lisanssız güneş santrali üretimde!

54 lisanssız güneş santrali üretimde!

Enerji Günlüğü - Türkiye'de üretime geçen lisanssız güneş enerjisi santrali kapasitesi 13.3 MW'ye ulaştı. Üretime geçen solar tesis sayısı ise 54...

54 lisanssız güneş santrali üretimde!

Enerji Günlüğü - Türkiye'de üretime geçen lisanssız güneş enerjisi santrali kapasitesi 13.3 MW'ye ulaştı. Üretime geçen solar tesis sayısı ise 54 olarak kaydedildi. 

Enerji Günlüğü'nün Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) verilerinden yaptığı derlemeye göre, Türkiye'de lisanssız elektrik üretimi başvurularının sayısı hızla artarken, üretime geçen tesis sayısı henüz iki haneli rakamlarda bulunuyor.

Bugüne kadar 557 lisanssız elektrik üretim proje başvurusu yapılırken, dosyalardan 166'sı başvuru onayı aldı. Onay alan 166 proje başvurusunun 90'ında tesislerin kurulumu tamamlanarak geçici kabul başvurusunda bulunuldu. Geçici kabul başvurusu yapılan tesislerden 58'i için geçici kabul verildi.

54 LİSASSIZ GES DEVREDE

Geçici kabul alan 58 lisanssız elektrik üretimi tesisinden 54'ünü güneş enerjisine dayalı üretim yapan tesisler oluşturuyor. Ve bunların toplam kurulu gücü 13 bin 303.87 kW olarak hesaplandı.

Geçici kabul alan 1 tri/kojenerasyon tesisi bulunuyor. Bu tesisin kurulu gücü ise 7744 kW olarak kaydedildi.

3 biyogaza dayalı tesis de geçici kabul alan lisanssız elektrik üretim tesisleri arasında yer alıyor. Biyogaza dayalı lisanssız elektrik üretim kurulu gücü ise 2883 kW seviyesinde.

Mehmet KARA

Önceki ve Sonraki Haberler