1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. 59 rüzgar başvurusuna önlisans verilmedi

59 rüzgar başvurusuna önlisans verilmedi

Enerji Günlüğü – EPDK, 1099 RES ön lisans başvurusunun 59'unu reddederken,bin 30 başvurunun tamamına yakınını YEGM'e gönderecek.EPDK, geçen Nisan...

59 rüzgar başvurusuna önlisans verilmedi

Enerji Günlüğü – EPDK, 1099 RES ön lisans başvurusunun 59'unu reddederken,bin 30 başvurunun tamamına yakınını YEGM'e gönderecek.

EPDK, geçen Nisan ayında aldığı, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından 2018 sonuna kadar belirlenen 3 bin megavatlık kapasitenin tamamı için yapılan ve kapasite büyüklüğü 42 bin megavata yaklaşan bin 99 RES ön lisans başvurusunun incelenme süreci tamamladı. Başvuruların 59'u reddedilirken, 10'u başvuru sahipleri tarafından geri çekildi.

Kalan 1030 başvuru ise kişisel hak itirazlarının incelenmesinin ardından teknik değerlendirme için Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğüne (YEGM) gönderilecek. YEGM tarafından mevzuata uygun bulunan başvurular, bağlantı görüşünün oluşturulması için TEİAŞ ve ilgili dağıtım şirketine yönlendirilecek.

EPDK kaynakları, 1030 başvurunun tamamına yakınının YEGM'e gönderileceğini ancak değerlendirme sonrasında elenen ön lisans sayısının artabileceğini bildirdi.

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler