1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD`de Kürt petrolünün satışı yasak değil

ABD`de Kürt petrolünün satışı yasak değil

Enerji Günlüğü - Irak'ın herhangi bir bölgesinden gelen petrolün ABD topraklarında satışı yasak değil.ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Brett McGurk...

ABD`de Kürt petrolünün satışı yasak değil

Enerji Günlüğü - Irak'ın herhangi bir bölgesinden gelen petrolün ABD topraklarında satışı yasak değil.

ABD Dışişleri Bakan yardımcısı Brett McGurk twitter hesabından, Irak'ın her hangi bir bölgesinden gelen petrol için ülkesinde satış yasağının olmadığını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakan yardımcısı McGurk, Erbil ve Bağdat arasında bulunan sorunların diyalog yolu ile çözülmesini temmeni ederek, Irak'ın herhangi bir bölgesinden gelen petrolün ABD topraklarında satılmasının yasak olmadığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Ceyhan limanından bir milyon varil petrolü Texas'ın Galveston limanınına getiren tankere Bağdat'ın şikayeti üzerine el konulmuştu. Irak Petrol Bakanlığı, Texas mahkemesine başvurarak petrolün Galveston limanında boşaltmasının durdurulmasını istemişti. Texas'da mahkeme petrolün satışına yasak koymuştu. Ancak bu yasak kararının hemen ardından da bugün tankerin ABD karasularının dışında ve sahilden 100 kilometre açıkta olması nedeniyle kararın uygulanamayacağına hükmetti.

ABD MAHKEMESİ KÜRT PETROL YASAĞI KARARINDA ÇARKETTİ

ERBİL BAĞDAT’A DAVA AÇTI

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler