1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Adatepe Barajı 20 yıl sonra devrede!

Adatepe Barajı 20 yıl sonra devrede!

Enerji Günlüğü - Kahramanmaraş'ka Göksun Çayı üzerine kurulan 3.7 MW'lik Adatepe Barajı ve HES inşaatının (HES) geçici kabulü yapıldı.Türkiye elektrik...

Adatepe Barajı 20 yıl sonra devrede!

Enerji Günlüğü - Kahramanmaraş'ka Göksun Çayı üzerine kurulan 3.7 MW'lik Adatepe Barajı ve HES inşaatının (HES) geçici kabulü yapıldı.

Türkiye elektrik üretim altyapısına, yenilenebilir kaynaklara dayalı bir tesis daha katıldı. İnşaatına 20 yıl önce başlanan, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki Adatepe Barajı'nın geçici kabulü 4 Kasım 2014 tarihinde yapıldı.

Adatepe Barajı ve HES, Göksun ilçesinin 20 km kuzeydoğusunda Göksun Çayı üzerinde inşa edildi. Kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki Adatepe Barajı’nın kret uzunluğu 651 metre, temelden yüksekliği 95 metre. 11 Aralık 2013 tarihinde su tutulmaya başlanan Adatepe'nin geçici kabulü, 4 Kasım 2014 tarihinde yapıldı.

Baraj sayesinde hem bölgedeki sulu tarım imkanları genişleyecek hem de Afşin-Elbistan Termik Santrali (D) ünitesine soğutma ve katma suyu olarak yılda 1.5 m3/s (47,3 hm3/yıl) su verilecek.

Barajda kurulan 3.7 MW kurulu gücündeki HES ile de yılda 11 milyon 520 bin kWh elektrik üretimi yapılarak yaklaşık 2 milyon TL yıllık gelir sağlanacak.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler