1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Agan Termik entegre projesi için İDK toplantısı yapılacak

Agan Termik entegre projesi için İDK toplantısı yapılacak

Enerji Günlüğü - Agan Termik Santrali entegre projesi ile ilgili İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı (İDK) 19 Mart'ta yapılacak.Çevresel Etki...

Agan Termik entegre projesi için İDK toplantısı yapılacak

Enerji Günlüğü - Agan Termik Santrali entegre projesi ile ilgili İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı (İDK) 19 Mart'ta yapılacak.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Çanakkale ili Biga ilçesi sınırları içerisinde DD Elektrik Üretim ve Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlanan Agan Termik Santrali (2X790,1 MWE TERMIK SANTRALI, KUL DEPOLAMA ALANI VE ISKELE DAHIL) Entegre projesi ile ilgili 19/03/2015 tarihinde İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) Toplantısı yapılacağı duyuruldu.

2.086.100.000 dolar değerindeki projenin elektriksel güç kapasitesi1580,2 MW, mekanik güç kapasitesi 1620 MWm ve yakıt ısıl güç kapasitesi de3.950 MWt olacak.

Proje kapsamında, Ultra Süperkritik Pulverize Kazan Teknolojisikullanılacak.

Santralın Ulusal şebekeye bağlantısının 1 bağlantı noktasından gerçekleşmesi öngörülüyor. Ulusal şebekeye bağlantı şekli ~2km 2x3 Bundle 1272 MCM (Pheasant) EİH ile Karaburun TES bağlantısı kapsamında tesis edilecek olan Karaburun TES -CENAL TES 380 kV Enerji İletim Hattına Girdi-Çıktı bağlantı olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler