1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akçem, Karaman`da 4 MW`lık GES kuracak

Akçem, Karaman`da 4 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Akçem Güneş Enerji, Karaman'da 4 MW'lık Güneş Enerji Santrali kuracak.Akçem Elek. İnş. Taah. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Karaman...

Akçem, Karaman`da 4 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Akçem Güneş Enerji, Karaman'da 4 MW'lık Güneş Enerji Santrali kuracak.

Akçem Elek. İnş. Taah. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Karaman İli, Merkez İlçesi, Urgan Mahallesi Mevkii, 170, 171 ve 172 nolu parseller üzerinde 4 MWe AC kurulu güce sahip Akçem Güneş Enerji Santrali kurulacak.

Yasal prosedür tamamlanınca hemen baĢlanılması planlanan AKÇEM GES kapsamındaki AKÇEM 1, 2, 3, 4 GES yatırım projesi kapsamında herbir ünite için 260 Wp Polikristal GüneĢ Panelleri kullanılarak her bir ünitenin (1144 kWp / 1000kWe) olmak üzere 1.950.000 kWh/yıl elektrik enerjisi üretmesi öngörülüyor. AKÇEM GES projesi kapsamında yıllık 7.800.000 kWh/yıl elektrik enerjisi elde edilmesi planlanıyor.

Güneş Enerji Santrali'nde üretilen elektrik, kurulacak trafo tesisi ile 34,5 kV olarak elektrik şebekesine verilecek.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Karaman Valiliği'ne sunulan dosyanın incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED Süreci'nin başladığı bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler