1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Alakır-2 HES ÇED raporu halkın görüşüne açıldı

Alakır-2 HES ÇED raporu halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Antalya İli, Kumluca ilçesi Büyükalan köyü mevkiinde yapılması planlanan "Alakır-2 HES için on günlük halkın görüşünün alınması...

Alakır-2 HES ÇED raporu halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Antalya İli, Kumluca ilçesi Büyükalan köyü mevkiinde yapılması planlanan "Alakır-2 HES için on günlük halkın görüşünün alınması süreci başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü 27 Aralık tarihinde yayınladığı ilan ile Antalya İli, Kumluca ilçesi Büyükalan köyü mevkiinde Ado Madencilik Elektrik Üretim San ve Tic A.Ş. tarafından yapılması planlanan "Alakır-2 HES Kurulu gücü 4,389 MWm/ 4,18 MWe – Malzeme ocağı, Kırma Eleme Tesisi ve Hazır Beton Üretim Tesisi" projesi ile ilgili inceleme değerlendirme sürecin başladığını ve ÇED Raporunun halkın görüşüne açıldığını duyurdu.

Buna göre, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunu incelemek isteyenler, Bakanlık merkezinde veya Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

ÇED sürecinin bu "10 iş günü içinde halkın görüşünü alma" aşamasından sonra, bunu takip eden 5 iş gününün sonunda da "ÇED onayı" vererek, ADO şirketinin çalışmalarına başlaması öngörülüyor.

PROJEYE YOĞUN TEPKİ VAR

Söz konusu projenin uygulanacağı bölge Alakır Vadisi'nin en bakir, biyolojik çeşitliliğin en yoğun ve içme su kaynaklarının bulunduğu bir bölge olması nedeniyle çevrecilerin büyük tepkisini çekiyor. ÇED sürecinin başından sonuna sembolik bir prosedür olarak yürütüldüğünü ifade eden yerli halk ve çevreci gruplar bu proje ile Alakır'ın tahrip edilmemiş son bölgesininde içindeki tüm canlılarla birlikte yok edilmesinin önü açılacağını düşünüyor.

Projenin uygulama sürecinde birçok uygunsuzluk, yolsuzluk, hukuksuzluk olduğu gerekçesi ile en son 'halkı bilgilendirme toplantısı' yoğun protestolarla yapılamamıştı. Proje için 30bin'e yakın karşı imza toplanarak yetkililere teslim edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler