1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Alparslan Bayraktar ICER Başkanlığına seçildi

Alparslan Bayraktar ICER Başkanlığına seçildi

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) Başkanlığı’na Alparslan Bayraktar seçildi.İstanbul’da EPDK’nın ev sahipliğinde...

Alparslan Bayraktar ICER Başkanlığına seçildi

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) Başkanlığı’na Alparslan Bayraktar seçildi.

İstanbul’da EPDK’nın ev sahipliğinde yapılmakta olan WFER kapsamında gerçekleştirilen ICER Genel Kurulu'nda EPDK Kurul Üyesi ve ERRA Başkanı Alparslan Bayraktar, Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) Başkanlığı’na seçildi.

Başkanlık açıklaması İstanbul’da, Altıncı Dünya Enerji Düzenleme Forumu (WFERVI) ‘nun kapanışında yapıldı.

Buna ek olarak, iki ICER Başkan Yardımcısı atandı. John Betkoski III (NARUC, ABD) 18 aylığına ve Susana Cazorla (CRE, Meksika) 3 yıllığına ICER Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

ICER Başkanı, iki Dünya Enerji Düzenleme Forumu (WFER) arasındaki süre zarfında görev yapıyor. Aynı zamanda Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği ERRA’nın da başkanlığını yürüten Bayraktar, ICER Başkanlığı görevini Lord Mogg (Avrupa Enerji Düzenleyicileri Konseyi Başkanı)‘dan bir sonraki WFER (WFERVII)’in sonunda kadar (2018) yürütmek üzere devraldı.

Görevini yeni ICER Başkanına devreden ICER’ın kurucularından olan Lord Mogg devir-teslim sırasında şunları söyledi:

“6 yıl önce kurulmasından beri ICER Başkanlığını yürütme ayrıcalığına sahip olarak, şu an enerji konularında küresel işbirliğinin gerekliliğine her zamankinden daha fazla inanıyorum. Eminim ki enerji düzenleyicilerinin uzmanlığı ve küresel etkisi Alparslan, Susana ve Jack’in liderliğinde artmaya devam edecektir.”

ICER Başkanlığını devralan Alparslan Bayraktar;

“Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu’nun başkanlığını üstlenmekten gurur duyuyorum. Herkesin güvenilir, düşük maliyetli enerjiye erişimini sağlamak ve birlikte küresel sorunlarla baş etmek yönündeki çabalarımızı, ICER’de sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

6. WFER’da bir sonraki forumun evsahibi de açıklandı. Meksika Enerji Düzenleme Komisyonu (CRE) bir sonraki WFER’i (WFER VII) 2018 yılında Meksika’da Mayan Riviera’da gerçekleştirilecek.

ICER ve üyeleri hakkında daha fazla bilgi almak için: www.icer-regulators.net

Önceki ve Sonraki Haberler