1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Alstom Türkiye`den Arnavutluk`a HES ekipmanı

Alstom Türkiye`den Arnavutluk`a HES ekipmanı

Enerji Günlüğü - Alstom Türkiye, Arnavutluk'taki Devoll Nehri Hidroelektrik Projesi için ekipman tedarik edecek.Alstom, Avrupa'nın en büyük yenilenebilir...

Alstom Türkiye`den Arnavutluk`a HES ekipmanı

Enerji Günlüğü - Alstom Türkiye, Arnavutluk'taki Devoll Nehri Hidroelektrik Projesi için ekipman tedarik edecek.

Alstom, Avrupa'nın en büyük yenilenebilir enerji üreticisi ve Norveç'in enerji şirketi Statkraft AS'nin iştiraki, Arnavutluk'un güneyinde yer alan Devoll Nehri üzerinde yeni hidroelektrik santrallerin inşasından sorumlu proje şirketi Devoll Hydropower Sh. A (DHP)'ya altı adet Francis türbin - generatör ünitesi ve yardımcı ekipmanların tedariki için yaklaşık 100 milyon euro değerinde bir sözleşme imzaladı. Bu sözleşme, Alstom'un Statkraft ile üstlenmiş olduğu en büyük proje olma özelliği taşıyor.

2013 - 2014 mali yılının ilk çeyreğinde kaydedilen bu sözleşme kapsamında Alstom Türkiye, ekipmanlarını Gebze'deki fabrikasında üreteceği 220 KW ile 110 KW iki adet hava yalıtımlı yüksek gerilim trafo merkezi sağlayacak. Bunun yanı sıra türbin ve jeneratörlerin çeşitli aksamları, proje yönetimi ve kontrol sistemi yine Alstom Türkiye tarafından sağlanacak.

ARNAVUTLUK ELEKTRİK ÜRETİMİ...

Arnavutluk'taki elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 90'ı hidroelektrik santrallerinde yapılıyor. Devoll Hidroelektrik Projesi halen ülkedeki ilk büyük ölçekli kamu - özel ortaklığı yatırımı ve Balkanlar'daki en büyük hidroelektrik yatırımlarından biri. 243 MW toplam kapasitesi ile Devoll Nehri projesi her yıl yaklaşık 700 GWh yenilenebilir, çevre dostu enerji üreterek Arnavutluk'taki mevcut elektrik üretimini yaklaşık yüzde 17 oranında arttıracak. Devoll projesi 300.000'den fazla Arnavut hanesine elektrik temin edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler