1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Antalya Stadı güneş ile aydınlanacak

Antalya Stadı güneş ile aydınlanacak

Enerji Günlüğü - SEİSO Enerji, Antalya Stadı’na 1,4 MW lık Türkiye'nin en büyük çatı üzeri güneş enerjisi sistemi uygulamasını yapacak.SEİSO...

Antalya Stadı güneş ile aydınlanacak

Enerji Günlüğü - SEİSO Enerji, Antalya Stadı’na 1,4 MW lık Türkiye'nin en büyük çatı üzeri güneş enerjisi sistemi uygulamasını yapacak.

SEİSO Enerji A.Ş. resmi internet sitesinden, Antalya 100.Yıl Stadyumuna 1400 kWp güneş enerjisi panelleri kurmak için sözleşme imzaladıklarını duyurdu.

Sözleşme imzasında Akay İnşaatı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki KARA, Yönetim Kurulu Üyesi Ertan OLGUN, Genel Müdür Murat ÖZTÜRK ve SEİSO Enerji A.Ş. Genel Müdürü İsmail Hakkı KARACA hazır bulundu.

SİSTEM YILBAŞINDA TAMAMLANACAK

SEİSO Enerji A.Ş.tarafından anahtar teslim olarak kurulacak sistem yılbaşına tamamlanarak devreye alınacak. Silindirik biçimli stadın çatısına 5400 adet güneş paneli kurulacak ve bu büyüklükle Antalya Stadı dünyanın en büyük güneş enerjisi sistemine sahip ilk 3 stadından birisi olacak.

Bu kurulumla Antalya Stadı, 1 MWp kurulu güce sahip Kaohsiung National Stadium (Tayvan) ve 1,3 MWp kurulu güce sahip Stade de Suisse (İsviçre) tesislerinin rekorunu kırarak dünyanın en büyük güneş enerjili stadyumu unvanını alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler