1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Arıcılar, Konya`da tavuk gübresinden elektrik üretecek

Arıcılar, Konya`da tavuk gübresinden elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Arıcılar Enerji, Konya'nın Meram ilçesinde tavuk dışkısından elektrik üretecek olan 1 MW'lık Biyogaz ve Elektrik Üretimi Tesisi kuracak.Arıcılar...

Arıcılar, Konya`da tavuk gübresinden elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Arıcılar Enerji, Konya'nın Meram ilçesinde tavuk dışkısından elektrik üretecek olan 1 MW'lık Biyogaz ve Elektrik Üretimi Tesisi kuracak.

Arıcılar Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Konya İli, Meram İlçesi, Boyalı Mahallesi, 5 pafta, 944 parsel adresinde toplam 42.049,99 m2 alan üzerinde 0,99 MW kurulu gücünde Kanatlı Dışkı Atıklarından Biyogaz ve Elektrik Üretimi Tesisi kurulacak.

Toplam proje bedeli yaklaşık 6.500.000 TL olan tesisin hammaddesi olan dışkı atıkları proje alanına 220 m mesafede bulunan Balcılar Yem Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ‘ye ait yumurta çiftliğinden üstü kapalı kamyonlarla getirilerek sağlanacak.

Tesiste günde 97,5 ton kanatlı dışkısı ile yaklaşık 438,75 m3/h biyogaz ve bu gaz ile yaklaşık 975 Kw saat elektirik üretilebilecek. Üretilen elektrik 400 V alternatörden çıkacak ve step up trafolarla 400 V, 34500 V çıkarılır ve sisteme dahil edilecek. Elde edilecek 34,5 KW gücündeki gerilim MEDAŞ’ın alt yapı sistem yoğunluğuna göre proje alanının batı yönünde Bayat Mahallesi 5 km, güneybatı yönünde Kayhüyük Mahallesi 3,5 km iletim hattı olacak şekilde bağlanacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Konya Valiliği'ne sunulan dosyanın incelenip uygun bulunarak, projeye ilişkin ÇED Süreci'nin başladığı duyuruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler