1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Asmaca HES ÇED Raporu görüşe açıldı

Asmaca HES ÇED Raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Park Teknik Elektrik tarafından Adana'da yapılması planlanan 42,804 MW'lık Asmaca Barajı, HES projesi ile ilgili 'Çevresel Etki Değerlendirme...

Asmaca HES ÇED Raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Park Teknik Elektrik tarafından Adana'da yapılması planlanan 42,804 MW'lık Asmaca Barajı, HES projesi ile ilgili 'Çevresel Etki Değerlendirme Raporu' halkın görüşüne açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Adana ili Feke ilçesiGüzpınarı, Süphandere, Bağdatlı, Yaylapınar, Olucak ve Belenköy Köyü, Asmaca çayı üzerinde mevkiindeki Park Teknik Elektrik Madencilik Turizm San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Asmaca Barajı, HES (44,575 MWm/42,804 MWe), Malzeme Ocakları, Kırma-Eleme-Yıkama Tesisi, Yıkama-Eleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali projesi ile ilgili hazırlanan ÇED Raporu ile ilgili 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' Kararı verildiği bildirildi.

Açıklamaya göre, Bakanlık tarafından verilen 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' Kararının Adana Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafındanhalka duyurulması gerekiyor.

Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de Adana Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler