1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bali: Her şey doğru yapıldığında GES kurmak çok kolay

Bali: Her şey doğru yapıldığında GES kurmak çok kolay

Enerji Günlüğü - IBC Solar Türkiye Genel Müdürü Hayri Bali, her şey doğru yapıldığında güneş enerjisi santrali kurmanın çok kolay bir şey olduğunu...

Bali: Her şey doğru yapıldığında GES kurmak çok kolay

Enerji Günlüğü - IBC Solar Türkiye Genel Müdürü Hayri Bali, her şey doğru yapıldığında güneş enerjisi santrali kurmanın çok kolay bir şey olduğunu söyledi.

Oturum başkanlığını SolarBaba Platformu Kurucusu Ateş Uğurel’in yaptığı “Gölge Etme” başlıklı oturumda konuşan IBC Solar Türkiye Genel Müdürü Hayri Bali, güneş enerjisi ile ilgili çok yanlış bilgilendirmelerin olduğunu ve bu nedenle kafaların çok karışık olduğunu söyledi. Bali, “Her şey doğru yapıldığında Güneş Enerjisi Santrali kurmak çok kolay bir şey” dedi.

GELECEĞİN GÜNEŞTE VE GENÇLERDE OLDUĞUNA İNANIYORUM

Güneş enerjisi yatırımlarıyla ilgili henüz yönetmeliklerin olmadığı bir dönemde 2012 yılında Konya Medaş bahçesinde kurulu olan 200 KW’lık güneş santralini devreye aldıklarını belirten Bali, daha o günlerde üniversitelere giderek gençlerle toplantılar yaptığını ifade etti. Bali, “Ben gençlere inanıyorum. Üniversitelerde inanılmaz güzel toplantılar yaptık. Üniversitelerde güneş enerjisine çok ilgili gençler gördüm” dedi.

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler