1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Bitlis`ten jeotermal enerji atağı

Bitlis`ten jeotermal enerji atağı

Enerji Günlüğü - Bitlis Valiliği, Zorlu Enerji’ye Nemrut Jeotermal Sahası’nda 2, Aytemiz Enerji’ye Güroymak Jeotermal Sahası’nda 5 adet işletme...

Bitlis`ten jeotermal enerji atağı

Enerji Günlüğü - Bitlis Valiliği, Zorlu Enerji’ye Nemrut Jeotermal Sahası’nda 2, Aytemiz Enerji’ye Güroymak Jeotermal Sahası’nda 5 adet işletme ruhsatı verdi.

Bitlis Valiliği, 5 yıldır Bitlis’te jeotermal kaynak arama faaliyetlerini sürdürmekte olan Zorlu Holding ve Aytemiz Şirketler Grubu ile jeotermal kaynaklardan elektrik enerjisi üretimine yönelik sözleşme imzaladı.

Zorlu Enerji’yi temsilen Genel Müdür Yardımcısı Ali KINDAP ve Aytemiz Şirketler Grubu’nu temsilen Yatırımlar Genel Müdürü Turgay KARACALAR ile Vali Orhan ÖZTÜRK arasında imzalanan sözleşmelerle verilen ruhsatlarla birlikte Valilikçe bugüne dek verilen jeotermal işletme ruhsat sayısı 10, arama ruhsatı sayısı ise 17’ye ulaştı. Toplam 7 noktada jeotermal enerji üretim çalışması başlatılacak.

Bu yıl içerisinde başlanması planlanan çalışmalarda asıl hedef, jeotermal enerji üretimi olmakla birlikte Aytemiz Enerji’nin hedefleri arasında konut ısıtma da bulunuyor.

BİTLİS JEOTERMALDE FARKLI BİR YERE ULAŞACAK

Bitlis’in Türkiye’nin en büyük jeotermal enerji kaynağına sahip olduğunu belirten Vali Öztürk, atılan bu adımlarla birlikte Afyonkarahisar, Denizli, Bursa ve Manisa gibi Bitlis’in de jeotermal açıdan Türkiye’de ve dünyada farklı bir yere ulaşacağını ve jeotermal enerji üretiminin yanısıra, termal sağlık turizmi ile termal seracılık ve konut ısıtmanın da gelişeceğini kaydetti.

Zorlu Enerji ile Aytemiz Enerji sözleşmelerle yıllık ciro üzerinden %2,5 oranında (tahminen 4 milyon TL tutarında) bir meblağı sosyal faaliyetler ile eğitim ve kültür hizmetlerine kanalize etmeyi taahhüt ettiler. Valilik, enerji üretiminde kullanılan jeotermal akışkanın termal tesisler ve seralar ile konut ısıtmadaki kullanım hakkını da elde etmiş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler