1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bomonti Elektrik halka açılıyor

Bomonti Elektrik halka açılıyor

Enerji Günlüğü - İzmir'deki Mersinli Rüzgar Enerji Santrali'nin de sahibi konumundaki Bomonti Elektrik, hisselerinin bir bölümünü halka arz edecek.Şirketin...

Bomonti Elektrik halka açılıyor

Enerji Günlüğü - İzmir'deki Mersinli Rüzgar Enerji Santrali'nin de sahibi konumundaki Bomonti Elektrik, hisselerinin bir bölümünü halka arz edecek.

Şirketin halka arz sirkülerine göre, Bomonti Elektrik, 5.1 milyon TL nominal hissesini halka arz edecek. Bomonti Elektrik'in 13.6 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 1.7 milyon TL'lik kısmını temsil eden hisseler mevcut ortak satışı ve bedelli sermaye artırımını temsil eden 3.4 milyon TL nominal değerli hisseler ise mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanmak suretiyle halka arz edilecek.

Sirkülere göre, 4.01 TL üzerinden gerçekleştirilecek halka arz gelirleriyle Çevre Derelerden Su Katılımı için 1.25 milyon TL, Kuyruk Suyuna Ek 1 MW KAY yatırımı için 2.0 milyon TL ve Taşkın Önleme Bentleri yatırımı için 3.0 milyon TL olmak üzere 6.25 milyon TL harcama öngörülüyor.

RES PROJELERİNE 5.35 MİLYON TL

Şirket ayrıca, 55 MW Mersinli Rüzgar enerjisi santrali başta olmak üzere çeşitli RES enerji projelerine ortaklık için 5.35 milyon TL ve Vadeli Piyasalarda kur riskini azaltmak amacıyla yapılacak işlemler için 2.0 milyon TL fon ayırmayı planlıyor.

Bomonti'nin Grup şirketi Yander Elektrik, İzmir'in Bayındır İlçesi'ndeki Mersinli RES projesinin hayata geçirilmesi için Çinli CMEC Grubu ile anlaşma sağlamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler