1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP’yi yeni cezalar bekliyor

BP’yi yeni cezalar bekliyor

Enerji Günlüğü – ABD Federal Mahkemesi, Meksika Körfezi’nde 2010 yılındaki petrol sızıntısında British Petroleum’un (BP) “büyük oranda ihmalkar”...

BP’yi yeni cezalar bekliyor

Enerji Günlüğü – ABD Federal Mahkemesi, Meksika Körfezi’nde 2010 yılındaki petrol sızıntısında British Petroleum’un (BP) “büyük oranda ihmalkar” davrandığına hükmetti.

Nisan 2010'da BP'nin Transocean ve Halliburton şirketleri ile birlikte Meksika Körfezi'ndeki patlamayla birlikte yol açtığı çevre felaketinde BP’yi yeni cezalar bekliyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) New Orleans Federal Mahkemesi 2010 yılında Meksika Körfezi’nde yaşanan petrol sızıntısında British Petroleum’un (BP) çalıştığı anlaşmalı şirketlerinde ihmali olduğuna hükmetti.

Şimdiye kadar yaşananlar dolayısıyla 40 milyar Dolar’dan fazla ceza ödeyen BP’nin alınan bu karar sonrası 18 milyar Dolar daha ceza ödemesi bekleniyor.

Karar sonrası açıklama yapan Adalet Bakanı Eric Holder, bunu bir zafer olarak yorumladı. Holder, “Bu dava Birleşik Devletler tarafından yakından takip edildi. Bence Adalet Departmanı’ndaki yıldız takımı Amerikan halkı adına adalet aramak için başka bir önemli adım attı. Ve biz bunun kar uğruna güvenliğimizi ve doğamızı hiçe sayanlara karşı güçlü bir şekilde çalışacağından eminiz.” dedi.

Dört yıl önce şirkete ait Deepwater Horizon isimli petrol platformunda yaşanan kaza sonrası 4,9 milyon varil petrol 87 gün boyunca denize sızmış ve 11 BP çalışanı hayatını kaybetmişti. Bu olay tarihin en büyük çevre felaketlerinden biri olarak tanımlanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler