1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Bugün 5 HES özelleşiyor

Bugün 5 HES özelleşiyor

Enerji Günlüğü - Mersin'de bulunan beş hidroelektrik santralinin işletme hakkı devri yoluyla özelleştirme ihalesi bugün yapılıyor.Elektrik üretim özelleştirmeleri...

Bugün 5 HES özelleşiyor

Enerji Günlüğü - Mersin'de bulunan beş hidroelektrik santralinin işletme hakkı devri yoluyla özelleştirme ihalesi bugün yapılıyor.

Elektrik üretim özelleştirmeleri hidroelektrik santrali işletme devirleriyle devam ediyor. Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştiriliyor.

Hepsi de 1 MW'nin altında kurulu güce sahip bu beş HES'in bir bütün halinde özelleştirilmesi için düzenlenen ihalenin nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14:30’da Özelleştirme İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

İŞTE ÖZELLEŞTİRİLECEK TESİSLER VE ÖZELLİKLERİ

1) BOZYAZI HES:

EÜAŞ'a ait Bozyazı hidroelektrik santrali 0.42 MW kurulu güce sahip. EPDK verilerine göre bu tesislerin lisans süresi Nisan 2013 tarihinde dolmuş görünüyor.

2) ANAMUR HES:

EÜAŞ'a ait Anamur hidroelektrik santrali 0.84 MW kurulu güce sahip. Tesislerin lisans süresi 4 Nisan 2013 tarihinde dolmuş durumda.

3) MUT-DERİNÇAY HES:

EÜAŞ'a ait Mut-Derinçay hidroelektrik santrali 0.88 MW kurulu güce sahip. Tesislerin lisans süresi 4 Nisan 2013 tarihinde dolmuş görünüyor.

4) SİLİFKE HES:

EÜAŞ'a ait Silifke Hidroelektrik Santrali'nin kurulu gücü de 0.4 MW düzeyinde. Tesislerin üretim lisansı 4 Nisan 2014 tarihi itibariyle dolmuş durumda.

5) ZEYNE HES:

EPDK kayıtlarına göre EÜAŞ'a ait bu tesislerin toplam kurulu gücü 0.328 MW düzeyinde. Bu işletmenin elektrik üretim lisansı da 4 Nisan 2013 itibariyle dolmuş görünüyor.

MERSİN'DEKİ 5 HES'E TEKLİF VEREN İSTEKLİ FİRMALAR


Önceki ve Sonraki Haberler