1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bulgaristan yenilenebilir enerji teşvikini kaldırdı

Bulgaristan yenilenebilir enerji teşvikini kaldırdı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, yeni kurulacak yenilenebilir enerji tesislerine fiyat garantisi teşvik sistemini uygulamayacak.Bulgaristan Parlamentosu, dün...

Bulgaristan yenilenebilir enerji teşvikini kaldırdı

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, yeni kurulacak yenilenebilir enerji tesislerine fiyat garantisi teşvik sistemini uygulamayacak.

Bulgaristan Parlamentosu, dün enerji sektöründe yaşanan ekonomik zararlarla mücadele etmek ve enerji faturalarını düşürmek için yeni kurulacak yenilenebilir enerji tesisleri için fiyat garantisi teşvikini kaldırma kararı aldı.

AB'nin en yoksul üyesi olan Bulgaristan, yenilenebilir enerji yatırımlarına 20 yıl tüm üretimlerini satın alma garantisi vermiş ve bu nedenle 2011 yılında yenilenebilir enerji yatırımlarında büyük bir artış yaşanmıştı.

Ancak 2020 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 16'sını yenilenebilir kaynaklardan sağlama hedefi için verilen bu teşvikler Bulgaristan ekonomisi üzerinde büyük bir yük oluşturdu.

Bulgaristan halen kurulu olan yenilenebilir enerji tesisleri için teşvik vermeye devam edecek.

Bulgaristan Parlamentosu'nun onayladığı yeni enerji kanunu ayrıca Kamu Elektrik şirketi NEK'in enerji verimliliğini kanıtlayamayan Isıl Elektrik Santrallerinden fiyat garantisi ile elektrik satın almak zorunda olmayacağını da öngörüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler