1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Cem Otomotiv yedek parça deposunun elektriği güneşten

Cem Otomotiv yedek parça deposunun elektriği güneşten

Enerji Günlüğü - Cem Otomotiv, yedek parça deposuna kurulan 54 kWp güneş enerji santrali ile yılda 69.000 kwh elektrik üretecek.Balıkesir Merkez Yeni Sanayi...

Cem Otomotiv yedek parça deposunun elektriği güneşten

Enerji Günlüğü - Cem Otomotiv, yedek parça deposuna kurulan 54 kWp güneş enerji santrali ile yılda 69.000 kwh elektrik üretecek.

Balıkesir Merkez Yeni Sanayi Sitesi'nde bulunan Cem Otomotiv, yedek parça deposuna kurulan 54 kWp güneş enerji santrali ile yılda 69.000 kwh elektrik üretecek.

SANTRAL İLE 1056 TON CO2 SALINIMINI ENGELLENECEK

450 m2’lik bir çatı üzerine 216 adet 250 Wp gücünde PV panel kullanılarak kurulan Güneş Enerji Santralinin, yılda 69.000 kWh enerji üretimi yapması hedefleniyor. Cem Otomotiv, CO2 salınımını azaltan sistemle yılda 35.19 ton CO2 salınımını önleyecek olup, sistemin 30 yıl çalışacağı göz önüne alındığında ise 1056 ton CO2 salınımını engellemiş olması öngörülüyor.

KURULAN SİSTEM KENDİNİ 7,5 YILDA AMORTİ EDECEK

Alman malı invertörler ve yüksek performanslı endüstriyel güneş panelleri, yüksek sıcaklığa dayanıklı ve hava şartlarından etkilenmeyen ürünler kullanılan sistemin yaklaşık 7,5 yılda kendini amorti etmesi ve sonraki 25 yıl bedava elektrik üretmesi bekleniyor.

Sistemin kurulumunu yapan Tunçmatik’ in yan kuruluşu Powergie’nin Kurucusu ve Genel Müdürü Mehmet Özer, "Türkiye güneş enerjisi konusunda önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli en verimli şekilde kullanmak, milli menfaatlerimiz için çok gerekli. Cem Otomotiv yapmış olduğu yatırımla, Balıkesir bölgesindeki diğer sanayici ve iş adamlarına öncülük etmiştir. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Cem Otomotiv Genel Müdürü Cem Ovacık “Ülkemizde hızla artan nüfus, iklim değişikliği ve küresel ısınmayla birlikte enerji tüketimi de hızla artıyor. Güneş santrali ile enerji tasarrufu sağlayarak hem ülkemize faydalı olabilmek hem de ekonomik kazanç elde etmeyi düşünerek bu projeyi gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler