1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. ÇEMAS’ın Alpaslan I HES işi kesin hak edişi gerçekleşti

ÇEMAS’ın Alpaslan I HES işi kesin hak edişi gerçekleşti

Enerji Günlüğü - ÇEMAS Döküm, bağlı ortaklığı Özışık İnşaat tarafından yapılmakta olan Alpaslan I HES inşaatı işinin kesin hak edişinin gerçekleştiğini...

ÇEMAS’ın Alpaslan I HES işi kesin hak edişi gerçekleşti

Enerji Günlüğü - ÇEMAS Döküm, bağlı ortaklığı Özışık İnşaat tarafından yapılmakta olan Alpaslan I HES inşaatı işinin kesin hak edişinin gerçekleştiğini duyurdu.

ÇEMAS Döküm Sanayi A.Ş Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’a yaptığı açıklamayla bağlı ortaklığı olan Özışık İnşaat ve Enerji A.Ş. 'nin yapmakta olduğu başladığı Alpaslan I Barajı ve HES İnşaatı işinin kesin hak edişinin yapıldığını, DSİMuş Şube ve Van Bölge müdürlüklerince onaylandığını ve DSİ Genel Müdürlüğünde incelenmekte olduğunu duyurdu.

ÇEMAS tarafından KAP’a yapılan açıklama şöyle: “Bağlı ortaklığımız Özışık İnşaat ve Enerji A.Ş. 'nin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden ihale alarak 1995 yılında yapımına başladığı Alpaslan I Barajı ve HES İnşaatı işinin daha evvel duyurduğumuz geçici kabulü ve sonrasında da kesin kabulü yapılmış olmakla birlikte, kesin hakedişimiz yapılmış DSİMuş Şube ve Van Bölge müdürlüklerince onaylanmış ve DSİ Genel Müdürlüğünde incelenmektedir. Onayı müteakip verilecek bir keşif artışı ile birlikte son hak edişin kısa sürede ödenmesi beklenmektedir. Söz konusu onay alındığında bu husus ayrıca duyurulacaktır”.

Önceki ve Sonraki Haberler