1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çevre Teknolojileri Fuarı REW Haziran`da

Çevre Teknolojileri Fuarı REW Haziran`da

Enerji Günlüğü - Geri dönüşüm ve kazanımı teknolojilerinin sergileneceği Türkiye'nin ilk uluslararası çevre teknolojileri fuarı REW İstanbul, 11-13...

Çevre Teknolojileri Fuarı REW Haziran`da

Enerji Günlüğü - Geri dönüşüm ve kazanımı teknolojilerinin sergileneceği Türkiye'nin ilk uluslararası çevre teknolojileri fuarı REW İstanbul, 11-13 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Uluslararası Çevre Teknolojileri Fuarı REW İstanbul'un düzenleyicisi İFO Fuarcılık'ın Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından AB Uyum Yasaları çerçevesinde 2010 yılında çıkartılan “Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği”nde değişiklikler yapıldığını hatırlattı.

YAPANA TEŞVİK, YAPMAYANA CEZA

Aytemur, sanayiciye daha pratik ve hızlı hareket edebilme konusunda avantajlar getiren yeni yönetmeliğin, gerekli çevresel tedbirleri almayan ve yükümlü olduğu düzenlemeleri yerine getirmeyen üreticileri ise ciddi yaptırımlarla karşı karşıya bıraktığını hatırlattı.

ATIK GERİ DÖNÜŞÜMÜ VE KAZANIMI

Aytemur'un verdiği bilgiye göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı son düzenlemeyle artık, yönetmeliğe tabi tesisler, üretimlerini sürdürebilmek için öncelikli olarak Faaliyet Belgesi almak zorunda. Aytemur, "Üretimlerinden doğan atıkların geri dönüşümü, geri kazanımı ve çevreye en az zararla bertaraf edilmesi konusunda sorumlu olan işletmelerin, söz konusu belgeye sahip olabilmek için tesislerine, yönetmeliğin zorunluğu kıldığı çevre teknoloji altyapılarını kurması gerekiyor" dedi.

TÜM ÇÖZÜMLER BİR ARADA

Zekeriya Aytemur, sanayicilerin çevre yükümlülüklerini yerine getirebilmek için ihtiyaç duydukları ürün, hizmet ve teknolojileri, 11-13 Haziran tarihlerinde düzenlenecek REW İstanbul 2015’te bir arada bulabileceklerini söyledi.

HANGİ SEKTÖRLERİ İLGİLENDİRİYOR?

Yeni Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ile üretim tesislerine geçirilen Faaliyet Belgesi alma zorunluluğu, özellikle; enerji, Metal, Kimya ve Petrokimya, Yüzey Kaplama, Orman Ürünleri, Gıda Endüstrisi ile Tarım ve Hayvancılık iş kollarını kapsıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler