1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çevre yatırımları için AB atılımda

Çevre yatırımları için AB atılımda

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB) çevre ve teknoloji çalışmaları dahil yatırımların finansmanı için risk paylaşım fonu oluşturdu.Euronews'un...

Çevre yatırımları için AB atılımda

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB) çevre ve teknoloji çalışmaları dahil yatırımların finansmanı için risk paylaşım fonu oluşturdu.

Euronews'un haberine göre, Avrupa Birliği (AB) yaşadığı krizden çıkmak ve ekonomik büyümeyi sağlamak için bir proje geliştirerek yatırımların finansmanı için risk paylaşım fonu oluşturdu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in açıklaması beklenen plana göre, fona aktarılacak para 15 katı etkiye sahip olacak. Yeni oluşuma 21 Milyar Euro konulup, 315 milyar Euro’luk yatırım programı yaratılması hedefleniyor.

Riskin özel sektörle paylaştırılması amaçlanan fona Avrupa Komisyonu’nun 16 milyar Euro ve Avrupa Yatırım Bankası’nın 5 milyar Euro katkı sağlayacağı belirtiliyor.

AB başta alt yapı çalışmaları olmak üzere çevre ve teknoloji alanlarında projeler geliştirmeyi planlıyor. Üç yıllık yatırım planının yeterli olup olmayacağı konusunda endişeler var.

AB’nin yıllık bütçesi 140 milyar Euro civarında. Avrupa Komisyonu’nun da gelecek ay 2015 bütçesini açıklaması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler