1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin Türkiye`nin üçüncü nükleerine talip

Çin Türkiye`nin üçüncü nükleerine talip

Enerji Günlüğü - Çin, Türkiye'de yapılması planlanan üçüncü nükleer enerji santralinin yapımına destek olmaya hazır olduğunu açıkladı.Cumhurbaşkanı...

Çin Türkiye`nin üçüncü nükleerine talip

Enerji Günlüğü - Çin, Türkiye'de yapılması planlanan üçüncü nükleer enerji santralinin yapımına destek olmaya hazır olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirmekte olduğu Çin ziyareti kapsamında düzenlenen Türk-Çin İş Forumu’nda konuşan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çinli şirketlerin Türkiye’de yapımı planlanan nükleer santral için destek vermeye hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türkiye’nin enerji alanında büyük yatırımlar planladığını vurgulayarak, bu çerçevede Çinli şirketleri yatırıma beklediklerini ifade etti.

Çin'de, dünya çapında inşa halindeki reaktörlerin en az yarısına denk gelen 28 nükleer reaktörün inşa çalışmaları yürütülüyor. Halihazırda işletmedeki nükleer santrallerin sayısı ise 21.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir açıklamasında Türkiye'de kurulacak 3. nükleer santralin yerinin henüz tespit edilmediğini belirtmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler