1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çukurca HES ÇED raporu sonuçlandırıldı

Çukurca HES ÇED raporu sonuçlandırıldı

Enerji Günlüğü - DC Hidro Enerji tarafından Hakkari'de yapılması planlanan Çukurca HES ÇED raporunun nihai kabulü gerçekleştirilerek inceleme değerlendirme...

Çukurca HES ÇED raporu sonuçlandırıldı

Enerji Günlüğü - DC Hidro Enerji tarafından Hakkari'de yapılması planlanan Çukurca HES ÇED raporunun nihai kabulü gerçekleştirilerek inceleme değerlendirme süreci tamamlandı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Hakkari İli Çukurca İlçesi sınırları içerisinde, Narlı Köyü civarında bulunan Zap Suyu üzerinde DC Hidro Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan ‘Çukurca Barajı ve HES (294 MWm/288 MWe), Malzeme Ocakları, Konkasör Tesisi ve Beton Santrali’ projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu inceleme sürecinin sona erdirildiği ve 10 gün süre ile halkın görüşüne açıldığı belirtildi.

10 (on) iş günü halkın görüşüne açılan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu ile ilgili görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Hakkari Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler