1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Defne Arslan Atlantik Konseyi Enerji Direktörü oldu

Defne Arslan Atlantik Konseyi Enerji Direktörü oldu

Enerji Günlüğü - Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nin direktörlüğüne ekonomist Defne Arslan seçildi.ABD merkezli Atlantik Konseyi’nin Başkanı...

Defne Arslan Atlantik Konseyi Enerji Direktörü oldu

Enerji Günlüğü - Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nin direktörlüğüne ekonomist Defne Arslan seçildi.

ABD merkezli Atlantik Konseyi’nin Başkanı Frederick Kempe, Defne Arslan’ın Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nin direktörlüğüne seçildiğini ve Defne Arslan’ın, aynı zamanda Konseyin bölge temsilciliği görevini üstleneceğini açıkladı.

Kempe, " “Başarılı ekonomist Arslan, Türkiye’ye özel olarak odaklanacak, yeni ortaklıklar ve girişimlerden de mesul olacak” diye belirtti .Arslan’ın 17 senesi aşkın süredir ABD’nin Başkent Ankara Büyükelçiliği’nde kilit görevler üstlendiğine tüm dikkatleri üzerinde toplayan Kempe, “Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin önemli zorluklarla karşı karşıya olduğu bu zamanda , Atlantik Konseyi’nin en başarılı girişimlerinden birinin liderlik koltuğuna geçecek daha nitelikli birini düşünemiyorum” açıklamasını yaptı.

Uzun seneler ABD’nin Başkent Ankara Büyükelçiliği’nin kafa iktisat ve enerji danışmanlığını yürütenArslan, 1997 senesinde ABD’nin Başkent Ankara Büyükelçiliği’nde kıdemli iktisat danışmanı olarak göreve başladı. Türkiye’nin ekonomik kriz senelerinde Uluslar arası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası programlarını denetledi. Zamanla sorumluluk alanlarına enerjiyi de ekledi. Daha akabinde kafa ekonomist ve üst düzey Türkiye danışmanı olarak görevini devam ettirdi . Kilit bölgesel enerji projelerinin yapılmasında aktif rol üstlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler