1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Devecikonağı HES kapasite artırıyor

Devecikonağı HES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü – Bükköy Madencilik’in Bursa’da bulunan 23 MW kurulu kapasitedeki Devecikonağı Barajı ve HES kapasite artırıyor.Yapımına 2010 yılı...

Devecikonağı HES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü – Bükköy Madencilik’in Bursa’da bulunan 23 MW kurulu kapasitedeki Devecikonağı Barajı ve HES kapasite artırıyor.

Yapımına 2010 yılı eylül ayında başlanan ve 26.12.2013 tarihli üretim lisansı ile üretime başlayan Bursa ili Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan 23 MW’lık Devecikonağı Barajı ve HES kapasite artışına gidiyor.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, kapasite artış projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu’nun halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde ve Bakanlıkta on (10) gün görüşe açıldığı belirtildi.

Açıklamada, Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşlerin de dikkate alındığı belirtilerek, “Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir. Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu 10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olup, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde BURSA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler