1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Diyarbakır`da kaçak elektrik altyapılı konutlar!

Diyarbakır`da kaçak elektrik altyapılı konutlar!

Enerji Günlüğü - DEDAŞ, Diyarbakır'da yaptığı denetimlerde kaçak elektrik kullanmak üzere özel altyapı sistemi oluşturulan konutlar tespit etti.Dicle...

Diyarbakır`da kaçak elektrik altyapılı konutlar!

Enerji Günlüğü - DEDAŞ, Diyarbakır'da yaptığı denetimlerde kaçak elektrik kullanmak üzere özel altyapı sistemi oluşturulan konutlar tespit etti.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ) kaçak ile mücadele ekipleri veDiyarbakır Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi (Diyargaz), Diyarbakır'ın üç merkez ilçesinde yaptıkları denetimlerde, kaçak elektrik kullanımı için harici elektrik hatları çekilen binaları ortaya çıkardı.

Ekipler, merkez Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde belirledikleri doğalgaz verilen binalarda, doğalgaz aboneliği almayan daireler ile düşük tüketim sahibi doğalgaz abonelerini denetlediler. Toplam 2 bin 945 elektrik abonesinin kontrolü sırasında özellikle yeni yapılan binalarda bina aydınlatmalarından, sıva altından, asansör boşluklarından apartman dairelerine kaçak kullanım için harici elektrik hatları çekildiği saptandı. Bazı binalarda ise bu durumun abartılarak, istinasız tüm dairelere harici kaçak elektrik hattı çekildiği ortaya çıktı.

Kontroller sırasında her dairesine harici kaçak hat çekilen binalar belirlenirken, bu binaların müteahhitleri ile yapı denetim firmaları hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler