1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dünyanın en büyük kömür şirketinden güneşe yatırım

Dünyanın en büyük kömür şirketinden güneşe yatırım

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük kömür madeni şirketi olan Hintli Coal İndia Limited, güneş enerjisine 1.2 milyar dolar yatırım yapacak.Hint basınında...

Dünyanın en büyük kömür şirketinden güneşe yatırım

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük kömür madeni şirketi olan Hintli Coal İndia Limited, güneş enerjisine 1.2 milyar dolar yatırım yapacak.

Hint basınında yer alan habere göre, Hindistan hükümetinin yenilenebilir enerji yatırımlarını teşviki kapsamında dünyanın en büyük kömür madeni şirketi olan Hindistan devlet şirketi Coal İndia Limited, güneş enerjisine 1.2 milyar dolar yatırım yapacak.

Hindistan Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı ile görüşmeler yürüten şirket, Hindistan’ın birçok eyaletinde kurulu gücü toplam 1000 MW’ı bulacak olan güneş santralleri kurmayı planlıyor. Planlanan yatırımlar için öngörülen yatırım tutarı ise 1.2 milyar dolar.

Ulusal kömür üretim hedeflerine ulaşamama konusunda eleştirilen Coal India üretim sürecinde sera gazı emisyonunu azaltma politikaları ile tanınıyor.

Son zamanlarda bir diğer Hintli kömür şirketi olan Neyveli Lignite Corporation da 80 MW’lık rüzgar ve güneş enerjisi yatırımı için 80 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Hindistan BaşbakanıNarendra Modi ülkedeki tüm evlere elektrik ulaştırmayı ve yenilenebilir enerjiye 100 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Kamu kuruluşları aracılığıyla özellikle de güneş enerjisinin geliştirilmesine yönelik teşvikler yerli PV modüllerini ve teçhizatlarını değerlendirmeyi de amaçlıyor.

Bu yıl Temmuz ayında Hindistan kömür üretimi ve ithalatı vergilerini iki kat arttırdı. Buradan elde edilen gelir ile Ulusal Temiz Enerji Fonu’nun (NCEF) finanse edilmesi planlanıyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler