1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Elmalı RES`e devlet desteği

Elmalı RES`e devlet desteği

Enerji Günlüğü - Mersin Silifke'de kurulacak Elmalı Rüzgar Enerji Santrali projesine, KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti sağlandı.Elmalı Enerji...

Elmalı RES`e devlet desteği

Enerji Günlüğü - Mersin Silifke'de kurulacak Elmalı Rüzgar Enerji Santrali projesine, KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti sağlandı.

Elmalı Enerji Üretim Ltd. Şirketi'nin Mersin Silifke'de Elmalıdağ üzerine (Bozburun-Dökük Tepesi mevkilerinde) 9 MW'lik rüzgar enerjisi santrali (RES) kuracak.

Söz konusu santral yatırımı için her biri 1 MW gücünde 9 adet rüzgar türbinini kullanılması planlanıyor. Elmalı Rüzgar Enerji Santralinde her bir türbin için bir step-up trafo (0,69/33 kV) kullanılması düşünülüyor.

Proje kapsamında, 33 kV'luk iletim hattı ile bir trafo merkezinde toplanacak enerji 25 MVA 33/154kV'luk yükseltici trafo ile 154kV'a yükseltilecek ve 22 km havai hat ile Taşucu Trafo merkezine bağlanacak.

Elmalı RES'te yılda ortalama 31.536.000 kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor.

Elmalı Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesi, teşvik belgesine bağlandı. Belge kapsamında, Elmalı RES'e KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti tanındı.

...

Önceki ve Sonraki Haberler