1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji Borsası`na 114 şirket ortak olacak

Enerji Borsası`na 114 şirket ortak olacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'ne ortaklık için 114 şirketten başvuru geldi. Bunlardan 100'ü elektrik, 14'ü ise doğalgaz...

Enerji Borsası`na 114 şirket ortak olacak

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'ne ortaklık için 114 şirketten başvuru geldi. Bunlardan 100'ü elektrik, 14'ü ise doğalgaz firması.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nde (EPİAŞ), sermayenin yüzde 40'ına karşılık gelen C grubu hisselerden pay edinmek isteyen şirketlere ilişkin verileri açıkladı.

EPDK Başkanı Mustafa YILMAZ, 114 şirketin EPDK’ya başvuru yaptığını, bunlardan 100'ünün elektrik sektörüne, 14'ünün ise doğal gaz sektörüne ait şirketlerden geldiğini belirtti.

DAĞITILACAK HİSSENİN 1.59 KATI TALEP GELDİ

İlk tespitlere göre toplam talep edilen pay 63.887.716 adet oldu. 114 şirketin talep ettiği pay adedi, arz edilen 24.629.108 adet payın 1.59 katına karşılık geliyor. 114 başvuru sahibinden 41'i asgari limit olan 50 bin TL'lik hisse talep etti.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, yapılan başvuruları, EPİAŞ esas sözleşmesi ve ilgili mevzuat çerçevesinde uygunluklarını inceleyerek sonuçlandıracaklarını belirtti.

Verilen bilgiye göre, belirlenen sahiplerinden, ödeyecekleri tutarları belirtilen süre içerisinde belirtilecek hesap numarasına nakden yatırmaları istenecek. Ortaklık şartlarına uygunluğu tespit edilip hisse bedelini yatıran tüm başvuru sahipleri esas sözleşmeyi imzalamaya davet edilecek.

EPDK BAŞKANI: ORTAKLARIN MARKA DEĞERİ YÜKSELECEK

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, EPİAŞ'a ortaklığın değerinin sadece şirkete koyulacak parayla ölçülemeyeceğini, bu ortaklığın hissedar şirketlerin marka değerini de yükselteceğini vurguladı. Yılmaz, şirketlerin EPİAŞ'a para koymanın yanı sıra, insan kaynağı ve know-how desteği de sunabileceklerini kaydetti. 


Önceki ve Sonraki Haberler