1. HABERLER

  2. PETROL

  3. EPDK 3.3 milyon lira ceza verdi

EPDK 3.3 milyon lira ceza verdi

Enerji Günlüğü - EPDK, mevzuata aykırı hareket eden akaryakıt firmalarına 3 milyon 295 bin lira idari para cezası verdi.Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu...

EPDK 3.3 milyon lira ceza verdi

Enerji Günlüğü - EPDK, mevzuata aykırı hareket eden akaryakıt firmalarına 3 milyon 295 bin lira idari para cezası verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Kurul kararlarını Resmi Gazete’den duyurdu.

Buna göre EPDK, Raman Akaryakıt,Mirsoy Petrol, Okyanus Akaryakıt, Tezer İnşaat ve Trabzonlu Otomotiv şirketlerine, istasyondaki akaryakıt alım satım hareketlerini otomasyon sistemi aracılığıyla takip etmediği halde bayilik faaliyetine devam edilmesi, gerekli tedbirlerin alınmaması, lisans yönetmeliğine ve kanuna aykırı hareket edilmesi, petrolün amaç dışı kullanılması ve yazılı savunmanın tanınan sürede yapılmaması sebebiyle toplam 3 milyon 295 bin 512lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

ÜÇ ŞİRKETTEN YAZILI SAVUNMA İSTENDİ

Kurul ayrıca, mutfak tüplerine aparat yardımı ile LPG dolumu yapılması ve borcun vade tarihinde yatırılmaması nedeniyle, Karakuşlar Elektrik, Ser-er Enerji veİbrahim Hıdış’a ait otogaz istasyonundan yazılı savunmasının istenmesine karar verdi.

BİR ŞİRKETTEN İBRAZ İSTEMİ

EPDK, İncüvez Petrol Nakliyat İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin de hile ve gerçek dışı beyanda bulunması sebebiyle Giresun'da bulunan istasyonunun ihalen geçerli olan Gayri Sıhhi Müesseselere ait İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının ibrazını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler