1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. EPDK Başkanı Yılmaz 10 meslektaşını işe alacak

EPDK Başkanı Yılmaz 10 meslektaşını işe alacak

Enerji Günlüğü - Başkanlığını kendisi de avukat olan Mustafa Yılmaz'ın yaptığı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) 10 yeni avukat alınacak.EPDK'dan...

EPDK Başkanı Yılmaz 10 meslektaşını işe alacak

Enerji Günlüğü - Başkanlığını kendisi de avukat olan Mustafa Yılmaz'ın yaptığı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) 10 yeni avukat alınacak.

EPDK'dan yapılan duyuruya göre, Kurum'da boş bulunan 6'ncı dereceli 10 Avukat kadrosu için giriş sınavı açıldı.

KPSSP3 PUANI EN AZ 75 OLMALI

Katılmak isteyen adaylarda 15/05/2015 tarihi itibariyle Hukuk Fakültesi mezunu olma, avukatlık belgesine sahip olma, ÖSYM tarafından (B) grubu kadrolar için 05-06 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSSP3 puan türünden en az 75 puan almış olma şartları aranacak.

Yapılacak sıralamada en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere ayrılan kontenjanın (5) beş katı aday arasına giren (son sıradaki aday ile eşit puana sahip adaylar da dahil) sınava çağrılacak.

BAŞVURULAR 4-15 MAYIS ARASI

Sınava giriş başvuruları, 04 Mayıs 2015 tarihinde başlayacak 15 Mayıs 2015 tarihi mesai saati bitimi (saat: 18:00) itibariyle sona erecek. Başvurular, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (İşçi Blokları Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi (Eski 1483 Cd.) No: 51/C 06530 Yüzüncüyıl/Çankaya/ANKARA) veya www.epdk.gov.tr internet adresinden temin edilecek başvuru formu doldurularak, istenilen belgeler ile birlikte elden veya posta yoluyla İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına yapılacak.

SINAVA KABUL EDİLECEKLER DUYURULACAK

Başvuruların incelenmesi sonucu sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi www.epdk.gov.tr internet adresinde ve (İşçi Blokları Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi (Eski 1483 Cd.) No: 51/C 06530 Yüzüncüyıl/ Çankaya / ANKARA) adresinde yer alan Kurum hizmet binasında asılarak ilan edilecek. Adaylara ayrı bir tebligat yapılmayacak.

SINAV 2-5 HAZİRAN'DA SÖZLÜ OLARAK YAPILACAK

EPDK Avukatlık Giriş sınavı, 2-5 Haziran 2015 tarihleri arasında Kurum hizmet binasında sözlü olarak yapılacak. Sınav konuları Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, Medeni Hukuk, Medeni Usul Hukuku, Borçlar Hukuku, Uluslararası Hukuk, Ceza Hukuku, Ceza Usul Hukuku, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku olarak belirlendi.

ÖZGÜVEN İLE İKNA YETENEĞİNE 20'ŞER PUAN

Sözlü sınavda adaylar, genel yetenek ve genel kültür (20 Puan), bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (20 Puan), davranış ve tepkilerinin memuriyete uygunluğu (20 Puan), özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (20 Puan), bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (20 Puan) yönlerinden değerlendirilecek.

SÖZLÜDEN EN AZ 70 ALAN BAŞARILI SAYILACAK

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şart. Adayların giriş sınavı başarı puanları, sözlü sınavda yetmiş puan almış olmaları kaydıyla KPSS puanı ile sözlü sınav puanının aritmetik ortalamasının alınması suretiyle belirlenecek.

Başarılı olmak için gerekli olan puanı almış olmak kaydıyla başarı sıralaması puan sıralamasına göre yapılacak. Sınav notunun eşitliği durumunda KPSS puanı yüksek olan aday sıralamada üstte yer alacak. Giriş sınavından yetmiş veya daha fazla puan almış olmak kaydıyla duyuruda belirtilen kadro sayısının yarısını geçmeyecek kadar yedek aday listesi belirlenecek.

Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak, sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmeyecek. Giriş sınavı sonuçları Kurumun internet sayfasında ve hizmet binasında ilan edilecektir. Asil ve yedek listelerde yer alan adaylara sınav sonucu yazılı olarak da bildirilecek.

Sınav sonuçlarına, ilan edilmesinden itibaren yedi iş günü içinde yazılı olarak itiraz edilebilecek. İtirazlar bu sürenin bitiminden itibaren en fazla on iş günü içinde incelenerek karara bağlanacak. İtiraz sonucu adaya yazılı olarak bildirilecek. İtirazların değerlendirilmesi üzerine verilen kararlar kesin kabul edilecek.

Sınavı kazananlardan sınav başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyecekler. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Boş bulunan 6 avukatlık kadrosuna sınavla eleman alacak olan EPDK'nın başkanı Mustafa Yılmaz'ın kendisi de bir avukat. Yılmaz daha önce uzun yıllar sektörde avukat olarak görev aldı. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler