1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. EPDK`dan 6 şirkete elektrik üretim lisansı

EPDK`dan 6 şirkete elektrik üretim lisansı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul), 6 şirkete elektrik üretim lisansı verdi. Bunlardan dördü, EÜAŞ'ın HES'lerini devralan...

EPDK`dan 6 şirkete elektrik üretim lisansı

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK-Kurul), 6 şirkete elektrik üretim lisansı verdi. Bunlardan dördü, EÜAŞ'ın HES'lerini devralan şirketlere gitti. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 2, 16 ve 23 Mayıs tarihli kararlarıyla Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 6 şirkete lisans verildi.

DÖRT HES LİSANSI, ÖZELLEŞEN TESİSLERE

Lisanslardan dördü, Elektrik Üretim AŞ'ye ait Van'daki dört hidroelektrik santralini devralan özel şirketlere gitti. Van'daki Erciş, Hoşap ve Engil HES için Haliç Elektrik Üretim AŞ'ye, Koçköprü için ise Mostar Elektrik Üretim AŞ'ye lisans verildi. Elektrik Üretim AŞ'nin bu tesisler için sahip olduğu lisanslar ise sonlandırıldı.

ZORLU'YA JES LİSANSI

Kurul'un lisansladığı diğer iki santralden biri Mersin'deki Alaköprü Barajı ve HES oldu. Tesisin sahibi ise Enerse Enerji Elektrik Üretim İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ.

Zorlu Doğal Elektrik Üretimi Anonim Şirketi'ne de Denizli Sarayköy'de yer alan jeotermal elektrik üretim santrali projesi için lisans verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler