1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Erdoğan: Her santral altın değerinde

Erdoğan: Her santral altın değerinde

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tüm enerji türlerini kullanacağını belirterek devreye giren her enerji santralinin...

Erdoğan: Her santral altın değerinde

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tüm enerji türlerini kullanacağını belirterek devreye giren her enerji santralinin altın değerinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polat Enerji tarafından kurulan Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali unvanına sahip, Kırşehir Mucur'daki Geycek Rüzgar Enerjisi Santrali'nin açılışını yaptı. "Geycek RES kurulu gücüyle kendi alanında ülkemizin en büyük enerji santrallerinden biri" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yatırımı gerçekleştiren işadamı Adnan Polat'ı tebrik ettiğini söyledi. Türkiye geliştikçe, büyüdükçe enerji ihtiyacının da arttığını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir ülkenin refah düzeyi için enerji tüketimine bakılır. Türkiye 12 yıl önceye göre iki kat daha fazla enerji tüketiyor. Gelişmeler bunun süreceğini gösteriyor" diye konuştu.

BİZE GELİNCE HERKES ÇEVRECİ KESİLİYOR

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı azaltmasının hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Erdoğan, "Devreye giren her enerji tesisi bizim için altın kıymetinde. Siz bakmayın batıdaki çevrecilerin sürekli kömürü, nükleeri kötülediklerine. Bu enerjileri en çok kullananlar bu ülkelerdir. Sıra Türkiye'ye gelince herkesin çevrecilik damarı kabarıyor. Burada amaç Türkiye'nin kalkınmasını önlemek. Açık söylüyorum, en büyük çevreci biziz" dedi.

KÖMÜRÜ DE NÜKLEERİ DE KULLANACAĞIZ

Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarının tamamını seferber etmiş durumda olduğunu kaydeden Tayyip Erdoğan şöyle devam etti:

"Türkiye'nin hedeflerinin gerçekleşmesi için kömürü de kullanacağız, nükleeri de kullanacağız. Elbette çevreyi tahrip etmeden, çevrenin Allahın bir lütfû olduğunu unutmadan yapacağız. 3.5 milyar fidan ve ağaç diktik. Süratle de dikmeye devam ediyoruz. Dengeli, sürdürülebilir anlayışla devam ediyoruz."

SU AKAR TÜRK YAPAR NOKTASINA GELDİK

Türkiye'nin elektrik üretimi yatırımlarında önceliği özel sektöre verdiğini kaydeden Tayyip Erdoğan, 12 yıl önce özel sektörün %36 paya sahipken şimdi %72 payı bulunduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmişte büyüklerimiz derelerimiz için su akar türk bakar derlerdi ama şimdi su akar türk yapar diyoruz. Bir taraftan barajlar bir taraftan heslerle enerji artırıyoruz" dedi.

RES'LER ESTETİK BİR HAVA VERİYOR

Türkiye'nin Geycek RES sayesinde doğalgaz faturasından yılda kırk trilyon lira tasarruf edeceğini anlatan Erdoğan, rüzgar santrallerinin bulunduğu yerlere estetik bir değer kattığını da ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Rüzgar santrallerinin bir güzelliği de var biliyor musunuz? Dağ, tepe eskiden bomboştu. Şimdi türbinler döndükçe buraya farklı bir hava, estetik bir hava veriyor. Bizim ülkedeki siyasi mentalite bundan çok uzaktı. Avrupa'da görürdük."

ÇEVRECİLİK DERSİ VERDİK

Türkiye'de 8-9 il dışında her ile doğalgaz götürdüklerini de aktaran Erdoğan, "Bizim insanca yaşamak hakkımız değil mi" diye sordu. Yenilenebilir enerji alanında da bir çevrecilik dersi verdiklerini vurgulayan Erdoğan, Geycek RES'i inşa eden Polat Grubu'nun bölgeye bir spor tesisi de kazandırdığını hatırlatarak "Tebrik ediyorum" dedi.

SOMA'DA DAHA BÜYÜĞÜNÜ AÇACAĞIZ

Türkiye’yi yetmiş sente muhtaç olduğu günlere döndürmek isteyenler olduğunu savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: "Biz milletimize yatırım yapan, ülkemizi 2023 hedeflerine yaklaştıracak adımlar atan herkesin yanındayız. Yarın Soma’da daha büyüğünü açacağız. Nereden nereye geldiğimizi gösterir. Bu millete hizmet eden herkese gönlüm de kapım da sonuna kadar açıktır."

Sabiha KÖTEK - KIRŞEHİR


EN BÜYÜK RÜZGAR SANTRALİ GEYCEK RES DEVREDE


Önceki ve Sonraki Haberler