1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Erzin Doğalgaz Santrali`nin geçici kabulü yapıldı

Erzin Doğalgaz Santrali`nin geçici kabulü yapıldı

Enerji Günlüğü - Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nde yüklenici konsorsiyumuyla geçici kabul işlemi yapıldı.Akenerji’nin 904 MW gücündeki en...

Erzin Doğalgaz Santrali`nin geçici kabulü yapıldı

Enerji Günlüğü - Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nde yüklenici konsorsiyumuyla geçici kabul işlemi yapıldı.

Akenerji’nin 904 MW gücündeki en büyük projesi olan Egemer-Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin yüklenici konsorsiyumdan geçici kabulü 27 Ağustos 2014 itibariyle gerçekleşti. Böylece Akenerji, Erzin Doğalgaz Çevrim Santrali ile yaklaşık 1551 MW üretim gücüne ulaştı.

Santralin, "EPC-Geçici Kabul Tutanağı" GE Energy Products France SNC, Gama Ltd, Gama Güç Sistemleri Mühendislik ve Taahhüt AŞ ve General Elektrik Ticaret ve Servis AŞ yüklenici konsorsiyum yetkililerine verildi.

900 MİLYON DOLAR YATIRILDI

Akenerji'den yapılan açıklamada Hatay’ın Erzin ilçesinde, 2011 yılı sonunda inşaatına başlanan bu santral yatırımıyla bölgeye; çevreyle dost ve yüksek verimliliğe sahip, AB norm ve standartlarında çağdaş bir enerji santrali kazandırıldığı belirtildi. Projenin yatırım tutarı ise 900 milyon dolar olarak ifade edildi.

ÜLKE İHTİYACININ % 2.6'SI

Erzin Santrali, yıllık ortalama 6.75 milyar kWh elektrik üretecek. Bu üretimiyle Erzin Santrali Türkiye’nin toplam elektrik ihtiyacının yüzde 2.6’sını tek başına karşılayabilecek.

388 MW'LİK YENİLENEBİLİR GÜÇ

Üretimde kaynak çeşitliliği sağlamayı da hedefleyen Akenerji, 2009 - 2012 yılları arasında kademeli olarak devreye aldığı 1 adet RES ve 8 adet HES santrali ile 388 MW yenilenebilir enerji kapasitesine sahip.

ESKİLERİ KAPATMIŞTI

Akenerji işletmede olan eski jenerasyon doğalgaz santrallerini 2013 yılından itibaren kademeli olarak devre dışı bırakarak, bunların yerine verimliliği yüksek ve en son teknolojiye sahip 904 MW kapasiteli Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı yatırımını hayata geçirdi.

SIRADA KEMAH HES VAR

Bugün itibarıyla 1551 MW’lık aktif kurulu güce sahip olan Akenerji çalışmalarını sürdürdüğü 198 MW kurulu gücündeki Kemah HES projesi tamamlandığında Türkiye enerji sektöründeki konumunu daha da güçlü hale getirecek.

Önceki ve Sonraki Haberler