1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eustream Avrupa enerji güvenliği için çabalarını yoğunlaştırıyor

Eustream Avrupa enerji güvenliği için çabalarını yoğunlaştırıyor

Enerji Günlüğü – Eustream, Avrupa enerji güvenliği için kilit önemdeki projelerine hız verdi.Avrupa’da uzun süredir bekleyen enerji nakil bağlantı...

Eustream Avrupa enerji güvenliği için çabalarını yoğunlaştırıyor

Enerji Günlüğü – Eustream, Avrupa enerji güvenliği için kilit önemdeki projelerine hız verdi.

Avrupa’da uzun süredir bekleyen enerji nakil bağlantı projeleri enerji güvenliği kaygıları nedeniyle hızla ilerliyor.

Slovakya doğalgaz İletim Sistemi İşletmecisi olan Eustream tarafından yapılan açıklamada, Macaristan ve Polonya ile doğalgaz altyapı bağlantılarını güvenceye almak için uzun vadeli stratejik planların hayata geçirildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Ukrayna ile yeni bağlantı noktası Budince için de Ukrtransgaz ile yapılan anlaşmada öngörüldüğü şekilde takip edildiği de belirtildi.

Macaristan ile Slovakya arasındaki bağlantının neredeyse tamamlandığı belirtilen açıklamada, test çalışmalarının Eylül ayında yapılacağı belirtildi.

Eustream açıklamasında, Polonya-Slovakya bağlantısının AB öncelikli planları arasında yer aldığını ve projenin 2018 yılında çalışmaya başlayabileceğini ifade etti.

Son olarak Eustream, Slovakya’dan Ukrayna’ya uzanan Vojany boru hattı üzerinde de çalışmalarında da sona yaklaştı. Projenin Ağustos ayında ilk testlerinin yapılması ve 1 Eylül tarihinde de sevke hazır olması planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler