1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gana hükümeti enerji güvenliğini artırıyor

Gana hükümeti enerji güvenliğini artırıyor

Enerji Günlüğü - Gana Hükümeti, açık derin deniz sahasında yürütülen OCTP entegre petrol ve doğalgaz projesini geliştirmek için üç enerji şirketi...

Gana hükümeti enerji güvenliğini artırıyor

Enerji Günlüğü - Gana Hükümeti, açık derin deniz sahasında yürütülen OCTP entegre petrol ve doğalgaz projesini geliştirmek için üç enerji şirketi ile anlaşma imzaladı.

İtalyan enerji şirketi Eni dün yaptığı açıklamada,  Hollandalı Vitol ve Ghana Ulusal Petrol Birliği (GNPC) ile birlikte Gana hükümeti ile OCTP entegre petrol ve doğalgaz projesini geliştirme anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

Eni açıklamasında, projede ilk petrol üretiminin 2017 yılında başlamasının, ilk doğalgaz üretiminin de 2018 yılında başlamasının beklendiğini ifade etti.

OCTP entegre projesi, Gana'nın Batı sahillerinden yaklaşık 60 km uzaklıkta bulunan açık derin deniz sahasında yürütülüyor. Sahada yaklaşık 41 milyar metreküp doğalgaz ve 500 milyon varil petrol rezervi bulunuyor.

Sahanın, 2018 yılından 2036 yılına kadar Gana'nın termal elektrik sistemini beslemesi bekleniyor. Sahada Eni, bağlı ortaklığı Eni Ghana aracılığıyla % 47.22 hisse ile işletmeci şirket iken, Hollanda'nın enerji devi Vitol % 37.77 hisseye ve GNPC % 15 hisseye sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler