1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, Kazakistan ile ilişkilerini güçlendirmek istiyor

Gazprom, Kazakistan ile ilişkilerini güçlendirmek istiyor

Enerji Günlüğü - Rus doğal gaz devi Gazprom, Kazakistan ile arasındaki doğalgaz alım anlaşmasını 2038'e kadar uzatmak istiyor.Gazprom’un internet sitesinden...

Gazprom, Kazakistan ile ilişkilerini güçlendirmek istiyor

Enerji Günlüğü - Rus doğal gaz devi Gazprom, Kazakistan ile arasındaki doğalgaz alım anlaşmasını 2038'e kadar uzatmak istiyor.

Gazprom’un internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Gazprom Başkan Yardımcısı Alexei Medvedev, dün Kazakistan Petrol ve Gaz Bakanı Uzakbay Karabalin ile bir araya gelerek, Kazakistan'ın Karacahaganakskoye sahasından çıkarılan gazı almasına dair anlaşmanın 2038'e kadar uzatılması konusunu görüştü.

Görüşmede taraflar arasında doğal gaz alanında işbirliğinin artırılmasının yanı sıra Gazprom'un Kazakistan'ın Karacahaganakskoye sahasından çıkarılan gazı almasına dair anlaşmanın 2038'e kadar uzatılması ele alındı. Ayrıca İmashevskoye gaz sahasındaki ortaklığın geliştirilmesi konusu da ele alındı.

Taraflar Rus ve Kazak doğalgaz iletim ağlarının geliştirilmesi olanakları üzerinde de durdu.

Gazprom ile Kazakistan petrol ve gaz şirketi KazMunaiGaz, 2002yılından bu yana işbirliği yapıyorlar. Gazprom 2013 yılında Kazakistan’da .4.7 milyar metreküp doğalgaz sattı.

Önceki ve Sonraki Haberler