1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. G.Kıbrıs: Türkiye müşteri, stratejik ortak değil

G.Kıbrıs: Türkiye müşteri, stratejik ortak değil

Enerji Günlüğü – Kıbrıs Rum Yönetimi Kıbrıs sorununun çözümü ardından Türkiye’nin doğalgaz müşterisi olabileceğini ama stratejik ortak olmayacağını...

G.Kıbrıs: Türkiye müşteri, stratejik ortak değil

Enerji Günlüğü – Kıbrıs Rum Yönetimi Kıbrıs sorununun çözümü ardından Türkiye’nin doğalgaz müşterisi olabileceğini ama stratejik ortak olmayacağını söyledi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum Araştırmalar ve İnceleme Kurumu’nun Limasol’da gerçekleştirdiği “Arap Baharı’nın Ardından Avrupa-Akdeniz İlişkilerine Yönelik Yeni Teşvikler” konulu panelin açılışında bir konuşma yaptı. Anastasiadis konuşmasında, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümünün ardından, doğal gaz konusunda müşteri olmak istemesi durumunda ayırım yapmayacaklarını ancak herhangi bir şekilde stratejik ortakları olarak addedilmeyeceğini savundu.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ HERKESE KATKI SAĞLAR

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümüne katkısının, doğal gaz temin etme konusunda kendi gereksinimlerine daha çok katkı sağlayacağını ayrıca Kıbrıs Türk tarafına da fayda sağlayacağını ifade etti.

Kıbrıs sorununun çözümünün Kıbrıslı Rumlar tarafından da kabul edilen bir çözüm olacağını ve bu nedenle alıcılara ayırımcılık yapmayacaklarını söyleyen Anastasiadis, Türkiye’nin, bu konuda (doğal gaz) stratejik ortak olarak addedilmemesi gerektiğini yineledi.

DİNLER ARASI DİYALOG BARIŞTA ÖNEMLİ

Anastasiadis konuşmasında ayrıca, Kıbrıs’ta din konusunun hiçbir zaman anlaşmazlık ve çatışma nedeni olmadığını belirterek, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un, KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay ile diyalog içerisinde üstlenmiş olduğu inisiyatifleri de memnuniyetle karşıladığını söyledi. Dinler arasındaki diyaloğun bölgedeki barışta, çok önemli bir rol oynayabileceğini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler