1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Gökçekaya Pompaj Depolamalı HES fizibilitesi başladı

Gökçekaya Pompaj Depolamalı HES fizibilitesi başladı

Enerji Günlüğü - Tokyo Electric Power Company ve DSİ Genel Müdürlüğü'nün birlikte yürütecekleri Gökçekaya Pompaj Depolamalı HES Fizibilite Çalışması...

Gökçekaya Pompaj Depolamalı HES fizibilitesi başladı

Enerji Günlüğü - Tokyo Electric Power Company ve DSİ Genel Müdürlüğü'nün birlikte yürütecekleri Gökçekaya Pompaj Depolamalı HES Fizibilite Çalışması başladı.

Tokyo Electric Power Company ve DSİ Genel Müdürlüğü'nün birlikte yürütecekleri ve resmi olarak 11.02.2014 tarihinde başlayan “Gökçekaya Pompaj Depolamalı HES Fizibilite Çalışması“ kapsamında JICA (Japan İnternational Cooperation Agency) Kuruluşu; Elektrik Üretim AŞ. Genel Müdürlüğüne bir nezaket ve çalışma ziyareti gerçekleştirdi. 

EÜAŞ Genel Müdürü Halil ALIŞ, Genel Müdür Yardımcısı Nurettin KULALI ve Hidrolik Santraller Daire Başkanı Atilla ÖZMEN’in karşıladığı ziyaret heyetinde; JICA Avrupa ve Orta Doğu Genel Müdürlüğü, Avrupa Dairesi Danışmanı Ms. Kimiko UCHIDA ve Mr. Tatsuya IWASAKI, JICA Türkiye Ofisi Başkanı Mr. Akio SAITO, JICA Türkiye Ofisi Program Görevlisi Mr.Ali BEKİN ve TEPCO Ekip Lideri Mr. Noboru SEKI yer aldılar. 

JICA TEMSİLCİLERİ EÜAŞ’A BİLGİ VERDİ

JICA temsilcileri ziyaretlerinde, Halil ALIŞ’a; 2013 yılında yapılan görüşmelerde belirlendiği üzere projenin öncelikli olarak yürütüleceği santral olan EÜAŞ Gökçekaya Hidroelektrik Santrali’nde 11 Şubat 2014 tarihi itibarıyla resmi olarak başladığını bildirerek yürütülecek çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundular. 

Bilindiği üzere, JICA-EİE ve TEİAŞ’ın 2010-2011 yılları arasında birlikte yürüttüğü Pik Talep ve Pompaj Depolamalı HES (PHES) çalışmaları ve Altınkaya ve Gökçekaya HES’te PHES yapılmasının ekonomik olacağının belirtildiği ön raporla başlayan proje; 2011 yılı Kasım ayında EİE’nin lağvedilmesi üzerine sekteye uğrasa da, yapılan görüşmeler neticesinde Projenin devamı ve JICA’dan uzmanlık desteği alınması kararıyla devam ettirilmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler