1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Gökçeköy HES projesi genişliyor

Gökçeköy HES projesi genişliyor

Enerji Günlüğü - Elhes Elektrik tarafından yapımı sürmekte olan Gökçeköy HES kapsamında Tunceli'de Kırma-Eleme Tesisi ve Hazır Beton Üretim Tesisi...

Gökçeköy HES projesi genişliyor

Enerji Günlüğü - Elhes Elektrik tarafından yapımı sürmekte olan Gökçeköy HES kapsamında Tunceli'de Kırma-Eleme Tesisi ve Hazır Beton Üretim Tesisi yapılacak.

Bara Enerji iştiraki olan Elhes Elektrik Üretim Ltd. Şirketi bünyesinde, Erzincan ili Kemaliye ilçesinde inşaatı devam etmekte olan ve 2015 yılı içerisinde elektrik üretimine başlanması planlan 6,00 MW kurulu gücünde yıllık 35 Gwh üretime sahip Gökçeköy Regülatörü ve Hes projesi kapsamında Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Buğdaypınar köyünde Kırma-Eleme Tesisi ve Hazır Beton Üretim Tesisi yapılacak.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, internet sitesinden Tunceli’deki Gökçeköy Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES), Kırma-Eleme Tesisi ve Hazır Beton Üretim Tesisi projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığını açıkladı.

Açıklamaya göre, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenip uygun bulunarak, projeye ilişkin ÇED Süreci başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler