1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Gürgen HES için ÇED Süreci başladı

Gürgen HES için ÇED Süreci başladı

Enerji Günlüğü - 19 Mayıs Enerji tarafından Ordu'da yapılması planlanan Gürgen Regülatörü I-II ve HES projesiyle ilgili olarak ÇED Süreci başladı.Çevresel...

Gürgen HES için ÇED Süreci başladı

Enerji Günlüğü - 19 Mayıs Enerji tarafından Ordu'da yapılması planlanan Gürgen Regülatörü I-II ve HES projesiyle ilgili olarak ÇED Süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada Ordu ili Aybastı ilçesine bağlı Yakacık mevkiinde 19 Mayıs Enerji Santrali Elektrik Üretim Ticaret ve San. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Gürgen Regülatörü I-II ve HES (KIRMA ELEME VE BETON SANTRALİ DAHİL) projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı bildirildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Ordu Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

EPDK, 7,732 MWe kurulu güçteki Gürgen HES için 21 Mayıs 2014 tarihinden geçerli olmak üzere 2,5 yıllığına önlisans vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler