1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Güriş Holding, Sarıkavak HES`i satın aldı

Güriş Holding, Sarıkavak HES`i satın aldı

Enerji Günlüğü - Güriş Holding, Göksü Nehri'nin yan kolu Kurtsuyu Deresi üzerinde kurulu, 8.06 MW gücündeki Sarıkavak Hidroelektrik Santrali'nin satın...

Güriş Holding, Sarıkavak HES`i satın aldı

Enerji Günlüğü - Güriş Holding, Göksü Nehri'nin yan kolu Kurtsuyu Deresi üzerinde kurulu, 8.06 MW gücündeki Sarıkavak Hidroelektrik Santrali'nin satın alarak portföyüne katı. 

Güriş Holding, enerji üretimi alanındaki satın alma işlemlerine bir yenisini daha ekledi. Son yıllarda rüzgâr, hidrolik ve jeotermal kaynaklardan elektrik üretimine öncelik veren ve aynı zamanda Türkiye’nin en büyük Jeotermal Santraline sahip olan GÜRİŞ Holding AŞ, Göksu nehrinin yan kolu Kurtsuyu deresi üzerinde bulunan Sarıkavak Hes’i satın aldı.

8.06 MW gücündeki Sarıkavak HES yılda 42.000.000 kWh elektrik üretimi yapıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında da 8.2 MW’lık Çeşmebaşı HES’i de satın alarak üretim portföyüne dahil eden GÜRİŞ Holding AŞ, son satın almayla birlikte bünyesindeki HES kapasitesini 16.26 MW’a çıkarttı. Sarıkavak HES'in katılımıyla Güriş'in işletmedeki toplam kurulu gücü ise 262 MW’a ulaştı.

Enerji sektörü içerisindeki yatırımlarına artan bir hızla devam eden Güriş Holding AŞ’nin 172 MW RES, 450 MW Doğal Gaz ve 162.5 MW’ı JES olmak üzere toplam 784.5 MW’lık Yurtiçi yatırımlarının yanı sıra,Batı Kırım’da da 250 MW'lık Rüzgar Santrali yatırımı bulunuyor. İnşa halindeki RES’lerin ve JES’lerin 2014 yılının sonunda devreye alınması hedefleniyor. 

GÜRİŞ ÇEŞMEBAŞI HES'İ DE ALARAK PORTFÖYÜNÜ GENİŞLETTİ

GÜRİŞ'TEN JEOTERMALE MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Önceki ve Sonraki Haberler