1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hindistan solar ada kuruyor

Hindistan solar ada kuruyor

Enerji Günlüğü - Hindistan’da Karela nehri üzerinde dev bir solar ada kurulması planlanıyor.Gizmodo.com sitesinde yer alan Andrew Tarantola imzalı habere...

Hindistan solar ada kuruyor

Enerji Günlüğü - Hindistan’da Karela nehri üzerinde dev bir solar ada kurulması planlanıyor.

Gizmodo.com sitesinde yer alan Andrew Tarantola imzalı habere göre, Hindistan bu yılın sonuna kadar 1.27 milyon metrekarelik yüzer platformda 50 MW gücünde güneş santrali kurmayı planlıyor.

Ülkenin çeşitli su kanallarında şimdiden 10 MW gücünde güneş santrallerinin kurulumuna başlayan Hindistan, su alanlarına güneş enerjisi santralleri kurmayı planlıyor.

Son yıllarda sürdürülebilir enerji kaynakları %30 artış gösteren Hindistan’ın Kerala bölgesinde faaliyet gösteren yerel enerji şirketi NHPC yüzer güneş enerjisi teknolojisi ile elektrik üretmek istiyor. Bu doğrultuda ilk pilot çalışma bu yıl Ekim ayında başlatılacak. Her bir istasyonun 3.000 metrekare alanı kaplayacağı ve 20 KW elektrik üreteceği projede toplamda 50 MW gücünde kurulum yapılacak.

Su üzerine kurulacak bu güneş santrallerinin çevreye çok az etkileyeceği ve karada kurulan santrallerde yaşanan ısınma sorununun kendiliğinden çözüme kavuşacağı düşünülüyor.

Geniş topraklara sahip olmayan ve bu anlamda Hindistan ile benzer konumda olan Japonya, Nükleer felaketten iki yıl sonra geçtiğimiz yıl Kasım ayında en büyük solar parkını açmıştı. Kagoshima Nanatsujima güneş santralinde 290.000 güneş paneli yer alıyor ve yılda 70 MW elektrik üretmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik 22.000 konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Dünya genelinde güneş enerjisi geçtiğimiz yıl yüzde 35 oranında artış gösterdi ve toplam 136.697 MW kurulu güce ulaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler