1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ürdün Noble Energy`den doğalgaz alacak

Ürdün Noble Energy`den doğalgaz alacak

Enerji Günlüğü - Ürdün İsrail’in Leviathan sahasından doğalgaz alımı için Noble Energy ile görüşüyor.Ürdün Enerji Bakanı Muhammed Hamid, Noble...

Ürdün Noble Energy`den doğalgaz alacak

Enerji Günlüğü - Ürdün İsrail’in Leviathan sahasından doğalgaz alımı için Noble Energy ile görüşüyor.

Ürdün Enerji Bakanı Muhammed Hamid, Noble Energy ile uzun vadeli bir doğalgaz tedarik anlaşması üzerinde çalıştıklarını belirterek, henüz miktar ve fiyat konusunda anlaşma sağlayamadıklarını, Kasım ayının ortalarına kadar anlaşmanın tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Ürdün Ulusal Elektrik Şirketi (NEPCO) ile geçtiğimiz ay bağlayıcı olmayan bir niyet belgesi yayınlayan Noble Energy, doğalgaz tesliminin bağlantı boru hattı altyapısının tamamlanmasının ardından İsrail Ürdün sınırı arasındaki bir sınır bölgesinde yapılmasının beklendiğini açıklamıştı.

Mısır’dan doğalgaz alamayan Ürdün daha pahalı ağır petrol ve dizel kullanarak elektrik üretmek zorunda kaldı. Bu da ülkede elektrik faturalarını oldukça arttırdı.

Amerikan enerji şirketi Noble Energy, Leviathan sahasında yüzde 39.66 hisseye sahip. Leviathan sahasında 22 trilyon metreküp doğalgaz rezervi olduğu tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler