1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Zorlu Alaşehir-II JES ÇED Sürecinde

Zorlu Alaşehir-II JES ÇED Sürecinde

Enerji Günlüğü - Zorlu Jeotermal Enerji'nin Manisa'da yapmayı planladığı 24.5 MW'lık Alaşehir-II JES için ÇED Süreci başladı.Çevresel Etki Değerlendirmesi...

Zorlu Alaşehir-II JES ÇED Sürecinde

Enerji Günlüğü - Zorlu Jeotermal Enerji'nin Manisa'da yapmayı planladığı 24.5 MW'lık Alaşehir-II JES için ÇED Süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Manisa ili, Alaşehir ilçesi, Erenköy-Osmaniye-Çeşneli mevkii 193 numaralı sahada yapılması planlanan 15 Adet Jeotermal Sondajın da dahil olduğu 24,9 MWe gücünde Alaşehir-II Jeotermal Enerji Santralı (JES) için ÇED Süreci başladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Alaşehir-II JES Projesi için 21.08.2014 tarih ve 5176-9 sayılı kararı ile ön lisans belgesi verdi.

Jeotermal Santral ve 15 adet sondajı kapsayan projenin yatırım bedeli yaklaşık 70 Milyon TL ve bu miktarın finansman yatırımcı firmanın öz kaynaklarından karşılanması planlanıyor. Projenin ömrü ise 49 yıl.

Önceki ve Sonraki Haberler