1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kayseri OSB GES kapasite arttıracak

Kayseri OSB GES kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, 16 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali'nin kapasitesini iki kat arttıracak.Kayseri Organize Sanayi...

Kayseri OSB GES kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, 16 MW'lık Güneş Enerjisi Santrali'nin kapasitesini iki kat arttıracak.

Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Kayseri İli, Hacılar İlçesi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, 186 Ada, 2 Nolu Parsel, 133, 137, 141, 679 pafta nolu sahada toplam 299.778 m2’ lik alanda bulunan Güneş Enerji Santrali'nin Kapasitesinin 16 MW'dan 32 MW'a çıkarılması planlanıyor.

Santralde halihazırda 6 MW'lık kısmında inşaat çalışmaları tamamlanarak elektrik üretilmekte. Ayrıca, 10 MW'lık kısmında ise inşaat çalışmaları devam etmekte.

Kapasite artış proje bedeli toplam 4.332.025,00 TL olarak belirlenmiş durumda.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Kayseri Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler