1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Karaburun RES kapasitesini ikiye katlayacak

Karaburun RES kapasitesini ikiye katlayacak

Enerji Günlüğü - Lodos Karaburun Elektrik tarafından yapılması planlanan Karaburun Rüzgar Enerji Santrali kapasitesini 120 MW'dan 223 MW'a çıkaracak.Lodos...

Karaburun RES kapasitesini ikiye katlayacak

Enerji Günlüğü - Lodos Karaburun Elektrik tarafından yapılması planlanan Karaburun Rüzgar Enerji Santrali kapasitesini 120 MW'dan 223 MW'a çıkaracak.

Lodos Karaburun Elektrik Üretim A.Ş. tarafından İzmir İli, Karaburun İlçesi, Pirenli Dağı, Kurkaya Tepe, Yayla Düzü,Değirmentepe, Çataltepe, Mınıslı mevkiinde işletilmekte olan 50 adet türbine 47 adet türbin daha eklenerek kapasitenin 120 MW'dan 223 MW'a çıkarılması planlanıyor.

200 milyon Dolar bedelli projede, Kurulması ve işletilmesi planlanan 47 adet rüzgar türbininin 38 adedi saatte 2 MW (2.000 kWh), 9 adedi saatte 3 MW (3.000 kWh) elektrik enerjisi üretecek.

PROJE ON GÜNLÜĞÜNE HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Karaburun RES kapasite artış projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporunun nihai kabulünün yapılarak on gün halkın görüşüne açıldığı belirtildi.

Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde İZMİR Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

Karaburun'a kurulacak rüzgar santralleri geçtiğimiz yıl davalık olmuştu.

KARABURUN'A KURULACAK RÜZGAR SANTRALLERİ DAVALIK OLDU

Önceki ve Sonraki Haberler