1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Birol: Sera gazı emisyonu ile ekonomik büyüme ayrışıyor

Birol: Sera gazı emisyonu ile ekonomik büyüme ayrışıyor

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, iki yıldır sera gazı emisyonu ile ekonomik büyümenin ayrıştığını söyledi.Uluslararası Enerji Ajansı...

Birol: Sera gazı emisyonu ile ekonomik büyüme ayrışıyor

Enerji Günlüğü - IEA Başkanı Fatih Birol, iki yıldır sera gazı emisyonu ile ekonomik büyümenin ayrıştığını söyledi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından bugün açıklanan 2015 verilerini değerlendiren IEA Başkanı Fatih Birol, karbon salımına ilişkin yeni rakamların durağan seyrini geçen yıl olduğu gibi bu yıl da koruyarak şaşkınlığı doğruladığını, asıl yeni haberin iki yıldır sera gazı emisyonu ile ekonomik büyümenin ayrışması olduğunu söyledi.

 

Birol ayrıca, Paris'te Aralık ayında imzalanan COP21 İklim Anlaşması'ndan sadece bir kaç ay sonra gelen bu rakamların iklim değişikliğiyle mücadeleyi destekleyen bir diğer önemli haber olduğunu da kaydetti.

Rapora göre, enerji kaynaklı küresel karbondioksit salımları 2013 yılından beri izlediği yatay seyri koruyarak 2015 yılında 32,1 milyar ton oldu. 2015 yılında global ekonomi yüzde 3'den fazla büyümesini sürdürdü.  

Karbon salımında yaşanan bu yatay seyirde elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payının artmasının kritik rol oynadığı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler